12 Eylül 2012 Çarşamba

Kahvenin Hamilelikte Zararları Nelerdir ?


Her kadının evlendikten sonra ve kendini maddi manevi anlamda hazır hissetmesiyle birlikte istediği şeydir hamilelik. Sonunda büyük bir mucizeyle sonuçlanan bu durum tüm aile bireylerinin mutluluğuna mutluluk katar.

Günümüzde eskiye oranla artık hamile kalmakdaha zor bir hal alır oldu Yediğimiz besinler, yaşadığımız stresli iş ortamları ile birlikte istediğimiz zaman hamile kalma şansımız daha da zorlaşıyor. Tabi ki bazı durumlarda tıp olaya müdahale ediyor ve zor da olsa bu mucizeye şahit olabiliyoruz.

Doğal yollarla bebek sahibi olamayan çiftlerin en büyük umutlarından birisi de tüp bebek tedavisidir. Bu yöntemle ilk önce anne adayına bir miktar ilaç tedavisi uygulandıktan sonra alınan yumurtalar ile baba adayından laboratuar ortamında alınarak içlerinden en sağlıklıları seçilen spermler yine laboratuar ortamında medyum adı verilen kapların içerisinde rahim sıvısına benzeyen bir sıvı içerisinde döllenmeye bırakılıyor. Bu ortamda döllenen yumurtalar ve spermler embriyo oluşturuyor. Oluşan embriyolar ikinci gün anne rahmine yerleştiriliyor.  Bu tedavinin sonuç verip vermediği 12 gün sonra yapılan hamilelik testi ile ortaya çıkıyor.

Araştırmalara göre günde 5 fincan ve daha üzeri kahve tüketen kadınlarda tedavinin başarı şansının ciddi şekilde azaldığı görülmektedir. 4000 hasta ile yapılan deneyde Danimarkalı araştırmacılar bu olumsuz etkinin yine sigara içmeyle aynı etkiyi yarattığını gözlemliyor. Günde 5 fincan ve üzeri kahve tüketimi gebeliği %50, canlı doğum oranını %40 oranında azaltmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder